Water in een contactdoos, wat te doen?

Water in contactdoos

Elektriciteit is een geweldige uitvinding waar we veel aan hebben in huis, maar het kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Wat we wel eens horen van klanten is dat ze water in een contactdoos van een verlengsnoer hebben laten vallen. Wat doet u in zo’n geval?

Het kan natuurlijk zijn dat u per ongeluk een glas water omstoot, waardoor er water in de contactdoos terechtkomt die bestemd is voor een verlengsnoer. Erg vervelend, maar zorg ervoor dat dit geen gevaarlijke situaties oplevert. We vertellen u wat u moet doen in twee situaties: wanneer er veel en wanneer er weinig water op de contactdoos is gevallen.

Weinig water?

Is er slechts een klein beetje water op de contactdoos terecht gekomen? Dan heeft u waarschijnlijk geen kortsluiting. Het is nu belangrijk om direct de stekker van het verlengsnoer uit het stopcontact te trekken, zodat u het water kunt opruimen en de contactdoos goed uit kunt laten uitdrogen. Leg deze op de kop en geef deze een flinke tijd om op te drogen.

Veel water?

In dit geval zult u waarschijnlijk wel kortsluiting krijgen. Zorg ervoor dat u direct de stekker van het verlengsnoer uit het stopcontact haalt. Vervang de zekering en schakel de automaat weer in. Ruim al het water goed op en laat het verlengsnoer goed, en vooral ook lang drogen.

Elektricien nodig?

Wanneer u zichzelf niet vertrouwt met dit soort zaken, raden we u aan om een elektricien in te schakelen. Via Kwieq kunt u eenvoudig offertes aanvragen van specialisten in uw regio, zodat u kunt gaan voor de meest voordelige voorstellen. Onze service is gratis en geheel vrijblijvend!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *