Zo voorkomt u effectief televisiestoringen!

Televisiestoring voorkomen - storing tv

Televisie kijken is leuk, maar het wordt al snel minder fijn als u last ondervindt van storingen. Het zijn kleine, elektronische problemen die gelukkig vrij gemakkelijk opgelost kunnen worden. De oorzaak kunt u meestal in uw eigen woning vinden. Om ervoor te zorgen dat u snel weer gebruik kunt maken van uw televisie, geeft Kwieq u drie tips voor het verbeteren van de ontvangst.

Zijn alle kabels bevestigd?

Om te beginnen, is het van belang om te kijken naar alle kabels in de kamer. Zijn ze op de juiste manier bevestigd? Kijkt u hierbij tevens naar kabels die zijn weggewerkt achter plinten en die langs de hoeken van kamers lopen. Vaak komen storingen hier vandaan, waardoor de ontvangst minder wordt.

Zijn er andere elektronische apparaten?

Er zijn soms andere elektronische apparaten in de woning op te merken, die kunnen leiden tot storingen. Heeft u binnen een straal van een meter andere elektronische apparaten staan, dan dient u deze te verplaatsen om de storing te verminderen of zelfs te verhelpen.

Is uw kabel langer dan 10 meter?

De kabel naar uw televisie bepaalt de sterkte van uw ontvangst. Indien deze kabel langer is dan 10 meter, is deze te lang om op een juiste manier signalen te kunnen ontvangen. Wij raden daarom aan om in dit geval een signaalversterker aan te schaffen. Zo kunt u wel gebruik maken van een lange kabel, terwijl het signaal even sterk blijft.

Professional gezocht?

Een expert ziet meer dan u zelf doet. Daarom kan het in sommige situaties handig zijn om een professional naar de elektriciteit bij u thuis te laten kijken. Niet alleen in het geval van ontvangstproblemen, maar ook bij zaken als het kundig aansluiten van stopcontacten helpen wij u graag verder! Vul het contactformulier in en kom in contact met een lokale elekticien.

Dit artikel is geschreven door WF Elektricien, onze elektricien in Noord-Holland. Heeft u suggesties voor het verhelpen van storingen aan uw tv? Vult u dan gerust het reactieformulier in. Na goedkeuring verschijnt uw reactie onder dit artikel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *