Aardlekschakelaar

Aardlekschakelaar

Sinds 1975 bent u verplicht om een aardlekschakelaar te hebben in uw woning. Als er kortsluiting ontstaat in uw meterkast, dan kunt u op die manier brand voorkomen. Voor uw eigen veiligheid is het dan ook erg belangrijk dat de aardlekschakelaar goed werkt. Als de schakelaar kapot gaat, dan is het belangrijk dat er snel een elektricien langskomt om de reparatie uit te voeren.

Noodweer kan ook schade veroorzaken

Bij regen, wind en onweer kan er ook schade in uw meterkast ontstaan. De onweer kan in uw meterkast slaan, maar als u een aardlekschakelaar heeft dan loopt u geen gevaar. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat alle stroom in uw huis uitgaat. Uit veiligheid kunt u uw aardlekschakelaar vervolgens niet aanzetten omdat andere apparaten ook beschadigd kunnen raken. Maar het kan ook zo zijn dat uw schakelaar beschadigd is. Een elektricien zal langs moeten komen voor de reparatie.

Controleer uw elektriciteitsnetwerk

Veel meterkasten beschikken over een testknop om te kijken of uw elektriciteitsnetwerk nog goed functioneert. Soms heeft u het niet in de gaten dat uw aardlekschakelaar niet meer werkt, daarom is het slim om de installatie regelmatig te testen. Als uw elektriciteitsnetwerk in orde is, dan moet de schakelaar met een harde uitspringen en de stroomverbinding met apparaten verbreken. Als de schakelaar er niet uit springt, of wanneer bepaalde apparaten het nog gewoon doen dan is er iets mis met uw stroomvoorziening. Op dat moment is het belangrijk dat er een elektricien langskomt. Hij kan reparatie uitvoeren en er voor zorgen dat u weer veilig bent in uw woning.

Reparatie en installatie

U wilt niet te lang zonder aardlekschakelaar zitten omdat dit nadelige gevolgen kan hebben voor uw veiligheid. Bij ons kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij een elektricien bij u in de buurt. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week bij een elektricien terecht voor de reparatie. Zo zit u nooit lang zonder stroom.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Als elektricien op zoek naar nieuwe klanten? Vraag eens naar de mogelijkheden!